Idegszaggatások

Realista elemzések szubjektív szűrőn át.

Friss topikok

Roma, cigány vagy földönkívüli

2012.06.14. 10:36 idegszaggató

Témaként egy megintcsak kényes dolgot szeretnék boncolgatni és szokásomhoz híven tömören le is zárni.

 Mivel születésem óta körülöttem mindenki cigányozott, ezért most eltekintenék a romázástól. Tehát cigány probléma Magyarországon.

Elöljáróban annyit, hogy nincs bajom velük (igen, vannak köztük rendesek is), amíg nem a környezetemben élnek (büdösek) és amíg nem tőlem lopnak. De ha így lenne, akkor bármelyiküknek a szemgödrük fenekére mélyeszteném körmeimet, bár ez nem csak erre a népcsoportra igaz, hanem bármely ilyen irányultságú személyre/népcsoportra.Tehát nem vagyok elfogult.

Kis történelmi áttekintés. A letelepedésekett követően minden nép rossz szemmel nézte a ,,bevándórlókat". Gyakran ugye ok sem kellett, csak ürügy: mert bennszülött, mert telepes, mert fehér, mert fekete, mert vallásos, mert nem, mert kicsi, mert alacsony, mert volt sapkája, mert nem, mert elvtárs volt, mert nem, mert demokrata volt, mert nem, mert piros volt, mert narancssárga. És itt el is érkeztünk időszakunk politikai vonulatához (kár is politikára sok sort vesztegetni). A kormányzó pártot ugye a nép választja. 

Nekem úgy tűnik a nép akarata érvényesül, amikor kialakításra kerül a szociális háló. Márpedig ez biztosítja a cigányoknak a nagy népszaporulatot. Igen, náluk alacsonyabban van a szint, de az örök törvénynek, hogy annyi gyereket nemzeni amennyit csak lehet, engedelmeskednek. Ilyen szempontból a többiek rosszabbak.

De amivel végképp nem értek egyet, mikor őket teszik felelőssé az ország helyzete miatt. Igen, nem lendítenek rajta, de nem csak ők tehetnek róla, hogy ilyen az ország.

Nézzen magába minden kedves választópolgár és lássa be, hogy ő is hozzájárult a kormány (szegfű/narancs) felhatalmazásához, hogy ez az szociális háló létrejöhessen. Ha pedig a cigányok ezt kihasználják és nem változtatnak rajta, akkor az ország meg is érdemli. Elsősorban nem a cigányokkal van baj, hanem a rendszerrel, mely ezt hagyja.

Még egy tévedés: senki ne higyje, hogy ő ,,színtiszta" magyar, mert pár száz évvel ezelőtt lehet, hogy valamelyik szüleje cigány(vagy más nemzet tagja) volt, így nyugodtan utálhatja önmagát is. A genetikát nem érdekli az, hogy ki lakik az anyaország határain belül.

Még valami annak, aki úgy gondolja cigány vagyok és ezért ,,védem" őket: nem vagyok az, legalábbis felmenőim között (3-4 generáció) bizonyítottan még nem akadt.

Nem az országgal van baj, hanem a benne lévő emberekkel. Aki pedig siránkozik, hogy külföldön mennyivel frankóbb, az tegye már meg, hogy emigrál.

Ja, hogy a magyar ember nem szeret nyelvet tanulni.

Így tényleg nehéz.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://idegszaggatasok.blog.hu/api/trackback/id/tr224587491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2012.06.18. 10:23:56

Bennem a cigány kérdés meghasonlott. Nagymamámék falujában a cigány népesség 40%. Mind dolgozik, mindnek okos gyerekei vannak, és becsületesebbek, mint sok magyar. Ezért én gyerekként nem értettem, hogy mi ez a cigányozás.
Aztán felkerültem Pestre, térfigyelő kamera tanusítja, hogy cigányok ellopták a bringám, aztán, megverték ok nélkül egy kedves barátom, és eljutottam oda, hogy félek a cigányoktól.
Aztán átgondoltam, hogy a cigány, az sok esetben talán nem egy csoportot jelöl, hanem egy viselkedés formát, amit elítélünk, megvetünk. mert bárki cigánykodhat. A politikusaink is. Amikor a nagy népszaporulatra és az azzal járó szavazatokra apellálva olyan döntéseket hoznak, ami az eltartó rétegnek rossz, de ugye az kit érdekel, mert mi kevesen vagyunk....
Összeségében egyetértek.

Cirmola* 2012.07.17. 16:57:05

Tény, hogy vannak rendes cigányok is (én is ismerek nem egyet, bár nem is sokat) - de ahogy a legtöbb sztereotípiának, ennek is van valóságalapja bőven. Azzal teljesen egyetértek, hogy azért szaladt meg ennyire a cigány-helyzet, mert hagyták, hagytuk - viszont az is tény, hogy ők is vastagon megdolgoztak érte, sokan, sok ideje, hogy ez a köznemszeretés alakult ki velük kapcsolatban.

A magyar meg egy ilyen siránkozós fajta. Sajnos...
süti beállítások módosítása